In het proces van heling en transformatie gelden een aantal principes

Je lichaam is uitermate intelligent en wordt gestuurd door de intelligentie van het universum, richting balans en heelheid.

Je gedachten, emoties, gevoelens en lichaam bestaan niet los van elkaar en niet los van anderen en de omgeving.

Alles is energie in beweging. Dit is de basis van alle vorm. Energie wil stromen. De natuur, waar wij onderdeel van zijn, streeft altijd naar balans.

Overtuigingen, gedragspatronen en trauma liggen aan de basis van blokkades in de doorstroming van energie in jouw lichaam. Wanneer deze langdurig blijven bestaan, kunnen ze leiden tot (chronische) ziekte, pijn of voortdurend terugkerende emoties.

Pijn kan transformeren in welbevinden. Voor heling en het terugvinden van balans is voelen essentieel. Als je je lichaamsgevoelens kunt voelen, kun je ook de energie leren voelen. Essentieel hierbij is een bedding waarin alle tijd en alle ruimte is om te voelen. Zo kan energie getransformeerd worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Lastige of heftige emoties vinden hun natuurlijke beloop en lossen op. Ook emotie is energie in beweging. Het komt op, is er even en verdwijnt ook weer. E-movere = eruit bewegen.

De beweging van het hoofd naar het hart is de belangrijkste beweging die je in je leven kunt maken. Je intuïtie (hart) is aangesloten op de intelligentie van het universum en weet precies wat goed voor je is. Je verstand (hoofd) is een dienaar van je hart, niet andersom.